Aktuellt

Här kan du läsa senaste nytt från SKBTK

Datum: Lördag 20 februari
Klockan: 13.00 - 16.00
Kostnad: Gratis
 
Eftersom restriktionerna på grund av Covid kommer att fortsätta en bit in på 2021 kommer SKBTK att hålla årsmöte digitalt via Zoom.
 
Du som vill delta meddelar din e-postadress till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. senast den 5 februari för att få ett inlogg på verktyget VoteIT som vi kommer att använda för att lägga upp handlingarna i och för eventuella slutna voteringar.
 
För att delta behöver du ha tillgång till två digitala medier, en för bildanslutning via zoom och en för VoteIT.
 
Motioner ska skickas till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. senast den 5 februari 2021
 
Glöm inte att betala medlemsavgiften senast den 31 januari till pg 83 88 70-4 eller via Swish till 123 645 6388!
Välkomna!

Den 1 februari lanserar vi en ny sida på Kerryklubbens hemsida www.skbtk.com där du som är medlem i SKBTK ochvill klippa kerrys åt andra kan lista dig. För att stå med betalar du förutom medlemsavgiften,100 kr/år till klubbens plusgiro 83 88 70-4 eller via Swish till 123 645 6388.

Anledningen till att klubben tar ut en avgift är dels för att du här får tillfälle att tjäna en slant på att stå med i listan. Dels är det ett sätt att hålla listan uppdaterad och aktuell. Kerryklippare som inte betalar in årsavgiften kommande år plockas med automatik bort från listan.

Du anmäler dig genom att fylla i vårt formulär Anmälningsformulär - Kerryklippare, här skriver du dina kontaktuppgifter och berättar lite om dig själv och din kerrybakgrund. Listan sorteras efter Län/Region och Kommun därför är det viktigt att du fyller i dessa fält. När årsavgiften på 100 kr har betalats in till klubbens plusgiro 83 88 70-4 eller via Swish till 123 645 6388 så lägger vi till dig i listan.

Klubbens fototävling om bästa sommarminnet 2020 avgjord. Runt 40 bilder skickades in till tävlingen.

Vinnarbild

Sommarbild plats1 VINNARE Anna Lena Nilsson

Vinnare är en bild inskickad av Anna-Lena Nilsson som visar Rollick's Full of Joy "Mega" på upptäcktsfärd under sin första sommar.

Fototävlingens domare Åsa Muntlin motivering lyder:

"En bild med fin färgkomposition och där fotografen lyckats fånga den spända nyfikenheten hos en valp på upptäcktsfärd. Men samtidigt en viss försiktighet inför vad som skulle kunna lura bakom hörnet."

IMG 0727

Lördagen den 26 september träffades kerryvänner från Kerry Syd för en gemensam promenad i Vedby strövområde vid Klippan.

IMG 0765Efter promenaden i den fina John Bauer-liknande skogen blev det frågesport. Frågorna handlade om vår härliga ras i synnerhet och om hundar i allmänhet. Vinnaren blev Rufus matte Hanna som fick pris och applåder. Alla hårt kämpande deltagare i frågesporten fick dock tröstpris och hundarna fick tuggben.

Efter prisutdelningen fikade vi och hade trevligt. Våra hundar skötte sig utmärkt. Hundar av annan ras som passerade fikaplatsen fick med önskvärd tydlighet veta att detta var en kerryflock. Och i dessa lägen håller Kerrysar ihop!

På lilla bilden till höger: Hanna som vann tipspromenaden med sin kerry Rufus

KerrySyd5

Nu är det äntligen dags för en Kerrypromenad i syd. Denna gång träffas vi på Vedby strövområde i Klippans kommun lördagen den 26 september klockan 10.30. 

Vi går en runda på 2,5 km i lätt terräng i fin skog. Efteråt kan de som vill äta medhavd fika vid bord nära parkeringen. Där finns toalett. Vid regn medtag paraply för det finns inte regnskydd. 

Anmäl via evenemangsaviseringen på Facebook eller till Kajsa Seeberg på mejl Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller Mobil 0736-706078.

Arrangemanget är givetvis anpassat efter rådande omständigheter med covid-19 och vi håller avståndet och kommer inte om vi har minsta lilla sjukdomssymtom osv.

Nu kan du som är medlem i Svenska Kerry Blue Terrier Klubben delta i vår fototävling.

Förhoppningsvis är din sommar fylld av härliga minnen som du upplevt tillsammans med din kerry/dina kerrys.

Har du dessutom förevigat dessa sommarminnen och vill dela med dem till klubben så är du välkommen att delta i vår fototävling.

Det bästa fotot som skickas in till tävlingen blir omslagsbild till nästa nummer av Kerry Nytt.

Medgivande att bilden får användas av SKBTK

I och med att du skickar in ditt foto till tävlingen ger du samtidigt ditt medgivande till att bilden används av SKBTK i tidningen Kerry Nytt, webbplatsen skbtk.com och klubbens facebooksida. Om någon annan än du tagit bilden måste fotografen ha gett sitt medgivande till publicering.

Fotot du skickar in ska:

  1. vara högupplöst för att kunna tryckas i tillräckligt bra kvalitet, upplösningen bör vara 300 ppi
  2. innehålla en eller flera Kerry Blue terriers
  3. vara tagen sommaren 2020

Fotografens namn ska tydligt anges i samband med att bidraget skickas in.

Senaste inlämningsdatum

Ditt bidrag måste vara inlämnat senast 10 september 2020 och skickas via e-post till: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Vinnarbilden tillkännages på omslaget till höstnumret av Kerry Nytt.

Vi ser fram emot att se alla fina sommarbilder med kerrysar.
Hjärtligt välkommen att delta i tävlingen!

Kerryspecialn inställdPå grund av de begränsningar i antal deltagare som får träffas och de reserestriktioner som myndigheterna i Sverige har infört till följd av Covid19, tvingas vi i år ställa in Kerryspecialen. Väldigt ledsamt då många har bespetsat sig på årets höjdpunkt.

Om möjligheten uppstår till hösten kanske vi kan genomföra något mindre arrangemang, i så fall återkommer vi på hemsidan och i vår Facebookgrupp med information.

Styrelsen