Aktuellt

Här kan du läsa senaste nytt från SKBTK

Vid SKBTK's styrelsemöte den 28 mars togs det tråkiga beslutet att ställa in årets Kerry Special.

Kerryspecialen installd 800x475

Anledningen är den osäkerhet som finns kring spridningsrisken av Covid-19 och utlovad vaccinationstakt. Nu när situationen är som den är så begränsar den också möjligheten för deltagarna att umgås vilket är det primära syftet med vår Kerry Special. 

Vi ser tiden an och i slutet av juni kommer styrelsen att ta ställning till om klubben ska arrangera en Kerry Special "light" under hösten.

Nu gör vi om i bildspelet på skbtk.com startsida så de följer årstiderna. Det finns plats för fler bilder!

J Rufus maj

Har du en fin bild på din Kerry som är tagen på våren och följer de fyra kriterierna nedan är du välkommen att skicka in den till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

  1. Bilden ska kunna beskäras till liggande format,
  2. Inga personer får finnas med på bild pga GDPR. Om person finns med ska denna ha gett sitt godkännande skriftligt till webbredaktionen.
  3. Kerryn på bilden får inte vara suddig utan ha god skärpa. 
  4. Fotografen ska ha gett sitt tillstånd att bilden används av Svenska Kerry Blue Terrierklubben till bl.a. webbplats, sociala medier och Kerry Nytt.

 

Den 7 februari träffades ett gäng för en promenad i Trollskogen, Torna Hällestad. Kerrypromenad i Trollskogen red

Det blev sammanlagt 7 kerrysar som fick träffa varandra varav fyra kullsyskon från två olika kullar/kennlar. Rufus och Flinga snart 2 år och Lisa och Bob ca 6 månader. Yngst i gänget var Tintin, knappt fem månader gammal som tappert hängde på. Efter en promenad i vackert och (is)kallt vinterlandskap stannade vi för en fika bland de trolskt vridna vresbokarna. 

Nu ser vi framemot nästa kerryträff som förhoppningsvis kommer ske under något varmare omständigheter. 

Den 1 februari lanserar vi en ny sida på Kerryklubbens hemsida www.skbtk.com där du som är medlem i SKBTK ochvill klippa kerrys åt andra kan lista dig. För att stå med betalar du förutom medlemsavgiften,100 kr/år till klubbens plusgiro 83 88 70-4 eller via Swish till 123 645 6388.

Anledningen till att klubben tar ut en avgift är dels för att du här får tillfälle att tjäna en slant på att stå med i listan. Dels är det ett sätt att hålla listan uppdaterad och aktuell. Kerryklippare som inte betalar in årsavgiften kommande år plockas med automatik bort från listan.

Du anmäler dig genom att fylla i vårt formulär Anmälningsformulär - Kerryklippare, här skriver du dina kontaktuppgifter och berättar lite om dig själv och din kerrybakgrund. Listan sorteras efter Län/Region och Kommun därför är det viktigt att du fyller i dessa fält. När årsavgiften på 100 kr har betalats in till klubbens plusgiro 83 88 70-4 eller via Swish till 123 645 6388 så lägger vi till dig i listan.

Klubbens fototävling om bästa sommarminnet 2020 avgjord. Runt 40 bilder skickades in till tävlingen.

Vinnarbild

Sommarbild plats1 VINNARE Anna Lena Nilsson

Vinnare är en bild inskickad av Anna-Lena Nilsson som visar Rollick's Full of Joy "Mega" på upptäcktsfärd under sin första sommar.

Fototävlingens domare Åsa Muntlin motivering lyder:

"En bild med fin färgkomposition och där fotografen lyckats fånga den spända nyfikenheten hos en valp på upptäcktsfärd. Men samtidigt en viss försiktighet inför vad som skulle kunna lura bakom hörnet."