Bild2 500Tänk dig en linje från örat ned över den bredaste delen på fronten (mitten på den kraftiga muskeln) till cirka mitten på överarmen. Sedan från framsidan på överarmen och upp mot bröstknölen så att ett upp och nervänt V bildas. Detta parti kan rakas med ett grövre skär eller klippas kort för hand. Var noga med att göra en snygg övergång till det mycket korta på framsidan av halsen.

Forma frambenen så korta som möjligt. När hunden rör sig viftar ostast pälsen på armbågarna ut så därför är det nödvändigt att klippa lite extra kort på sidorna av armbågarna. Tassarna ska vara små. Det markerar man med att klippa lite runt tassarna. Lyft tassen och och klipp kort en bit upp runt trampdynorna. Klipp också bort all päls som växer mellan trampdynorna. Detta hår tovar ihop sig med smuts och grus och blir obehagligt för hunden.

Överdriv inte mängden päls på frambenen. Visst ser det pampigt ut när hunden står stilla med tjocka framben men det ser inte så roligt ut i rörelse. För mycket päls som viftar runt förstärker felaktiga frambensrörelser, så är din hund inte perfekt byggd så vinner den oftast på att klippas ganska stramt. På framsidan ska endast så mycket päls sparas så att tassarna inte sticker ut; det ska bli en lodrät linje från cirka mitten på överarmen ner till klorna. Många Kerrys har lite utåtvridna tassar. Klipp kort på utsidan av tassen och spara lite på insidan.

Vänta med att klippa pälsen mellan frambenen som går upp till bröstknölen.