Bild4 500Börja med att klippa kort på insidan av bakbenen. De flesta Kerrys är lite trånga bak, speciellt mellan haserna. Klipp därför ganska kort men överdriv inte. Blir det kort så att det ser rakat ut drar det till sig domarnas blickar. Är din hund hjulbent ellr kohasig får du försöka få fram en rak linje. Än en gång, kontrollera resultatet i rörelse.

Klipp ganska kort på baksidan av låret (lårmuskeln) nästan ända ner till knävecket. Klipp kort runt tassarna på samma sätt som framtassarna.

Vänta med att klippa området runt svansansättningen. Forma nu höfterna. Försök följa hundens egna linjer. Nu är man ute efter att bredda baken en aning utan att överdriva. Låt pälsen bli gradvis längre ju längre ned du kommer i takt med att bakbenen smalnar av. Slutresultatet ska bli att bakbenen bakifrån ser ganska jämntjocka ut. Inga onödigt breda höfter eller klumpiga stövlar på nederdelen. Det kan vara svårt att få pälsen på underbenet att räcka till. Gör inte bredare bakben än att pälsen räcker hela vägen. Det hjälper inte att det ser bra ut på trimbordet när hunden står still. Efter en stund i rörelse har ofta pälsen på underbenet sjunkit ihop. Spara lite extra päls på baksidan av hasen för att stärka vinkeln.

Håll upp svansen när du sen klipper svansansättningen. Lämna inte onödigt med hår runt svansen, det drar blickarna till sig, men se till att ryggen avslutas plant och i 90 graders vinkel mot svansen.