Med sitt ursprung som allt-i-allo hund är nästan alla typer av aktiviteter möjliga med en Kerry Blue Terrier. Många tränar lydnad, bruks och även viltspår. Räddningshundsträning har förekommit liksom fårvallning, men mest intresse har rallylydnad och agility dragit till sig. Du ska dock se till att hunden inte blir för stressad av fartfylld träning.

F Kerry ost

Rasen är så robust att den orkar med alla sorters motion som t ex cykling och fjällturer, det går att ge en Kerry hur mycket motion som helst. De flesta nöjer sig med någon timmes promenad per dag i kombination med problemlösningsaktiviteter såsom söka godis i skogen, enklare lydnadsträning etc. Tänk på att ta det lugnt med hårdare motion upp till att hunden är 9 - 12 månader.

Liksom de flesta andra terrierraser mår kerryn bra av att varva ner och koppla av i lugn och ro.

Är hunden rätt tränad från början så är det sällan problem med att lämna den ensam upp till fem timmar om dagen. Många Kerryägare som måste lämna sina hundar under en del av dagen väljer att införskaffa ytterligare en Kerry så att de får sällskap av varandra. Två Kerrys får mycket kul då de kan leka med varandra på det tuffa sätt som vissa andra hundraser inte uppskattar.