Kerry Blue Terrierns pälsvård är relativt okomplicerad. Den har en päls saknar underull och fäller inte. Därför är rasen lämplig för vissa allergiker. Dock inte för de som också är dammallergiker, då det aldrig går att hålla det dammfritt med en hund i huset.

Haddock

Alla valpar föds svarta och skiftar successivt färg. Alla nyanser av blått är tillåtet.

Kerryn badas med schampo och balsam var 3–6:e vecka efter behov. Du fönar hunden helt torr samtidigt som du kardar ut pälsen grundligt, kontrollera med en bredtandad kam att du rett ut pälsen ordentligt. Mellan baden behöver Kerryn inte borstas, sköter du pälsen regelbundet så bildas det inga tovor.

Rasen bör klippas sex till åtta gånger per år, samtidigt ska det hår som växer i örongången dras ut och öronen rengöras. Klorna bör klippas efter behov, minst en gång per månad. Du kan lära dig att klippa pälsen själv, till exempel genom att gå på en av rasklubben arrangerad klippkurs. Vill du ha en mer professionell klippning vänder du dig till din Kerrys uppfödare eller någon annan kunnig klippare i närheten.

Du bestämmer själv om frisyren ska hållas kortklippt eller lite längre med det mer rastypiska utseendet. Fördelen med en klippras är att du inte förstör pälsen om du klipper ner den. Du kan alltid ta fram en utställningsfrisyr när pälsen fått växa ut igen.